Добредојдовте во Неделниот бриф посветен на Градот Скопје. Во него акцент ставаме на следните активности кои ги имаше градот изминатата недела:

*Презентиран БРТ системот, експертите се сложија Скопје ќе добие брз, практичен и еколошки автобуски превоз

*Во главниот град се поставуваат нови модерни лед светилки – Дел од проектот „Смарт сити“ на Град Скопје

*Изгласан ребалансот на Буџетот на Град Скопје за 2021 година

*Шилегов го застапуваште Град Скопје во судскиот процес за рушење на галијата

*Фестивалот на европски филм„Синедејс“ од 15 ти до 21 ви јули ќе се одржи во Скопје