Неколку минути по означување на пладне ви велиме добредојдовте во саботно издание на Неделен бриф посветен на Град Скопје. Токму тука во следните минути ќе ве освежиме со информации кои ја одбележаа минатата недела во главниот град.

Темите кои ги ставаме на тапет се следни:

*Расчистена депонијата во Рашче

*Ова лето ќе се игра одбојка на новото одбојкарско игралиште на кејот на Вардар во населба Аеродром

*Град Скопје потпиша меморандум за соработка со Националниот сојуз на слепи

*Матурантите првенци во генерација се закитија со награди и признанија од Град Скопје

*Започна асфалтирање на улицата Никола Карев