Населбата Ново Лисиче, во општина Аеродром ќе добие нова вело и пешачка патека за непречено движење на велосипедистите и пешачите, но и за нивна поголема безбедност.

Како што информираат од Град Скопје од двете страни на булеварот Видое Смилевски Бато започната е реконструкција за нови велосипедски и пешачки патеки, како и ново зелениило.