Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
-Штип и Карбинци преку меморандум се обврзаа на приклучување кон ХС Злетовица
-За шест месеци населбата Македонка ќе добие здрава и чиста вода за пиење
-Младите во Крушево ќе добијат теретана, а набавена е и машина за подно чистење
-Скаменетите сватови во Делчево подготвени за гости
-ООУ „Кирил и Методиј“ од Свети Николе ќе добие сензорна соба
-На денот на општината „Свети Спас“ – Општина Карбинци одбележа 25 години постоење
-Општина Лозово: Со нова спортска сала во новата учебна година