Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
– Со низа настани, во делчевско Разловци се одбележа 145. годишнината од       Разловечкото востание
– Државните шампионки во фудбал посакуваат настапи пред полни трибини
– Заврши санацијата на улицата „Сутјеска“ во Штип
– Реформите во образованието тема на трибина во ООУ „Страшо Пинџур“ во Карбинци
– Светското првенство во змејарство се одложува за 2023 година, Крушево останува      домаќин