Овој саботен термин на Радио Канал 77 е резервиран за нова доза новости од главниот град. Активностите на општина Град Скопје и сите нови случувања во метрополата ви ги носите во следните неколку минути.

*Град Скопје го започна прокетот „Скопје е нашиот маратон“

*Привршуваат градежните работи на булеварот „Никола Карев“

*Нов градски дрворед: Раззелени булеварот „Гоце Делчев“

*Ги поттикнуваме младите стручно да се образуваат за да бидат конкурентни на пазарот на трудот, вели скопскиот градоначалник, Петре Шилегов

*Дојдете со велосипед или пеш – Во недела Град Скопје организира Ден без автомобили