Минути посветени на општина Град Скопје. Добредојдовте во саботниот неделен бриф, во кој ќе ве информираме за најновите активности во главниот град. Фокусот го ставаме на следните случувања:
* Филмски проекции од 14 до 16 мај во рамките на 12.издание на „Вечерите на женски права“
* Зелено Скопје е убаво Скопје: Светна новиот зелен сквер „Острово“ во Аеродром
* Исчистени дворовите на поголемите исламски верски објекти во главниот град
* Со проектот за олеснување на скопскиот сообраќај, Скопје се приближува до модерна и европска метропола
* Наскоро се отвора новиот модерен булевар БиХ во Скопје