Нов неделен бриф посветен на Град Скопје, во новиот месец мај од оваа 2021 година.  Најновите случувања во главниот град во следните минути преку радискиот етер.  Првиот неделeн бриф од месец мај го посветуваме на следните актуелности:

*Нов мурал во Скопје посветен на холандскиот уметник Карел Апел

*Колку помалку, толку почисто – Град Скопје со кампања за чисти излетнички места

*Со забрзана динамика се реконструира Кејот 13 Ноември

*Порибување во водите на Скопје со 845 килограми риба

*Решение кај Момин Поток – Два нови кружни текови, подвозници и надвозници