Ви посакувам топло добредојде во 114 ден од оваа 2021 година, и во последниот за месец април, Неделен бриф посветен на Градот Скопје. Општинските активности изминатата недела главно беа ставени на јавните повици за субвенции за велосипеди и тротинети кои станаа се почести превозни срестава во главниот град, како и на Брзиот автобуски транспорт за кој веќе се потпиша договорот за заем и почеток на негова реализација.

Но да почнеме со ред:

*Не само два дена од објавениот јавен повик за субвенции на велосипеди и електрични тротинети се пополни бројот на субвенции за тротинети

*Сонот на скопјани ралност: Скопје е првиот град на Балканот кој ќе воведе брз автобуски превоз, потпишан е договорот со Европската банка за обнова и развој

*Повеќе градежни активности во главниот град