По повод 22 април – Денот на планетата Земја, локалната самоуправа  заедно со еколошкото друштво Еко Хабитат -21, засадија зимзелени дрвца на одредени локации во селата Таринци,Карбинци,Долни Балван и Радање.

 „Овој ден, како и секој друг ден, треба, да нѐ инспирира да ја сакаме Земјата и сите заедно да ја направиме нашата планета ,,позелена’’ и почиста,“изјави градоначалникот на општина Карбинци, Јордан Насев.