Улицата Босна и Херцеговина пред почетокот на реконструкцијата имаше само две ленти и вкупна површина од 7 метри, сега новиот модерен булевар располага со шест коловозни ленти, со вкупна должина од 1700 и ширина 40 метри.
Погледнете како изгледа реконструкцијата од птичја перспектива: