Ова се минутите кога ги посветуваме на општина Град Скопје. Добредојдовте во саботниот неделен бриф, во кој ќе ве информираме за најновите активности во главниот град. Акцентот го ставаме на следните случувања:

*Започна отстранувањето на првата галија од користото на реката Вардар
*Донесен е новиот еколошки акционен план на Град Скопје 2020 -2026
*Шилегов: Мојот императив е да инвестираме во образовната инфраструктура на Град Скопје
*Лајка со кампања: Стоп за организирањето борби со кучиња
*Субвенции за инвертер клима уреди и чистење на оџаците, најави Град Скопје
*Град Скопје продолжува со помош за скопските угостители