Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

–    Преку проектите за енергетска ефикасност, општина Карбинци штеди по 30% годишно од сметките за струја
–    Со проекти за поголема енергетска ефикасност започнува и општина Дојран
–    Во тек е изградбата на канализацискиот систем во селото Нов Караорман во Карбинци
–    Промовирана новата пешачко велосипедска патека што води од Свети Николе до селото Кнежје до локалитетот Била Зора
–    На градскиот стадион почна изградбата на нова трибина со капацитет за 2.400        гледачи