Нешто по означување на пладне на фрекфенцијата на Радио Канал 77, го слушате најновиот информатор спакуван во 10 минути за најновите случувања во Град Скопје. Неделниот бриф оваа сабота ви ги носи следните активности кои беа спроведени во градот и оние кои се во најава:

*Претставен е проектот за реконструкција на Универзалната сала
*Отворен ден за волонтери во Лајка
*Нов зелен сквер во Аеродром
*Скопје Зоо си доби своја ЕКО ЗОНА
*Свечно беше отворена подновената спомен – соба на Крсте Мисирков
*Сакаме велосипедски патеки како во Скопје , бара бугарската граѓанска онлајн иницијатива „Спас за Софија“