Ова се минутите кои ги посветуваме на вашиот омилен неделен информатор за Градот Скопје. Неделн бриф за сите случувања во главниот град. Сите информации за спроведените активности и оние кои ќе бидат спроведени во иднина ќе ги слушнете во следните десет минути. Главниот акцент го ставаме на следните неколку теми:

*Градот Скопје  и ЈП „Комунална хигиена“ набавија 10 нови машини за метење на јавни и сообраќајни површини

*Нова безбедна велопатека – улицата 4 јули во Ѓорче Петров доби нови рефрлетирачки заштитни столпчиња

*Скопје 2028 – Кандидат за Европска престолнина на културата започнува со серија на видео-разговори

*Шилегов се согласува за Водно да биде донесен нов специјален закон

*295 културни проекти ќе бидат поддржани со дванаесет милиони денари градски пари