Во неделниот бриф за оваа сабота акцентот го ставаме на следните неколку активности кои се случија во Скопје:

-Дрисла станува современа депонија – една година под Град Скопје
-Автобуско метро во Скопје – екипи на Град Скопје деноноќно работат на овој скопски сон
-Брза интервенција на противпожарната бригада – Запалени 3 контејнери во Дебар Маало
-Скопската Зоолошка градина до крајот на месецот ќе го отвори новиот „Дино Парк“