Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
– Свети Николе преку донација од САД ќе добие нов Противпожарен дом
– Општина Конче ќе се збратимува со општина од Турција
– Военото теше на Велика Британија и холандскиот амбасадор неделава во посета на општина Дојран
– Привршува партерното уредување на местото Аргач во центарот на Штип
– На седница на Совет, Јане Миланов избран за в.д градоначалник на Штип до изборите во декември