Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
–   Поставена агро – метеоролошка станица за биометеоролошките услови во
Македонска Каменица
–  Советот на Општина Дојран донесе одлука за настава со физичко
присуство, иста ваква одлука донесе и советот на општина Карбинци
–  Фестивалот „Макфест“ првпат на отворено на штипскиот плоштад „Слобода“
– Општина Свети Николе ги повика граѓаните да учествуваат во урбанистичкото планирање