Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

–    Продолжуваат градежните работи на проектот „Парк на млади“ во Македонска Каменица
–    Градоначалникот Бочварски на емотивна прес-конференција го објави заминувањето во централната власт
–    Почна „Ѓуришката ликовна колонија“ во Свети Николе Штип,
–    Темелна реконструкција на штипското училиште „Тошо Арсов“