Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Кејот на река Отиња во Штип доби заштитна ограда
-Дојранското крајбрежје преполно со гости, особено за викендите
-Во Македонска Каменица се спроведуваат активности за целосно чистење
на системот за водоснабдување
-Локалната самоуправа на Дојран со активности за подобар живот на жителите, но и поудобен престој на туристите
-Карбинци со превентивни активности на МВР со препораки за заштита од пожари