Ќе се гради нова паркинг – платформа над коритото на река Отиња во Штип
Во завршна фаза е реконструкцијата на спортската сала во Македонска Каменица
Во тек е изградбата на локалниот пат кој ќе ги поврзува селата Луковица и Косевица во Македонска Каменица
Привремено оспособен патот кон село Кучица уништен од невремето во Карбинци