Општина Карбинци ги информира граѓаните дека на 5 јуни, петок со почеток во 05.00 до 08.00 часот ќе се спроведе авионско третирање против возрасни комарци.Третирањето ќе се изврши на на површина од 300 хектари. Локациите се назаначени во соопштението во продолжение.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можност од влијание на средствата со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

Во случај на врнежи, прскањето ќе биде одложено за наредниот ден.