Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

Преку проектот ,,Реагирај на вистинското место“ граѓанското здружение ,,Медиа Плус“ мост за граѓанско учество во локалните политики
И во вонредна состојба, Штип не заборави на загинатите во шестоаприлското авиобомбардирање на градот во 1941.
За прв пат во општина Свети Николе, поставени се шест стојалишта во руралните средини.
Свети Николе доби нов Генерален урбанистички план.
Распишан тендер за реконструкција на земјоделското училиште и Ученичкиот дом во Свети Николе.
Општина Карбинци на помош во соседната општина Чешиново–Облешево.
Дезинфекција на заедничките простории во сите станбени објекти во Македонска Каменица.
ФК „Каменица Саса“ ја продолжува хуманата мисија за поддршка на фудбалерот Томе Јанев.