Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77:

Со 50.000 франци од Форумот на заедниците ќе се реконструира поранешното училиште „Карпош“ во Куманово.
Почна изградбата на нова улица во Македонска Каменица.
Општина Свети Николе обезбеди фонд за проекти на граѓанските организации.
Отчет во Кочани – граѓаните дебатираа со градоначалникот Николчо Илијев.
Радовиш 75-годишнината од ослободувањето ја одбележува и со спортски манифестации.
Патот покрај езерото Мантово целосно ќе се обнови.