После долги години , општина Карбинци го  возобнови ОФК Карбинци.

Изминатиот викенд на фудбалското игралиште во Карбинци, се одигра првиот натпревар  од општинската лига, помеѓу екипите на ОФК КАРБИНЦИ-АСТИБО.

Општина Карбинци инвестирајќи во возобнувањето на фудбалскиот клуб, инвестира во враќањето на спортскиот соживот и меѓугенерациската дружба во општината, велат од локалната самоуправа.