Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

Македонска Каменица меѓу пилот општините за јавно приватно партнерство во уличното осветлување.
Со средства од УНДП и општински средства,започна реконструкција на тоалетите во ООУ„Кирил и Методиј“ во Свети Николе.
Во виничка Истибања, 34. издание на реномираниот меѓународен фестивал „Истибањско здраво-живо“.
Радовишка делегација во посета на збратимениот турски Селчук, во кој има и улица „Радовиш“.
А радовишки специјалитети беа наградени на фестивалот во Баница.
Викендов се одржува ART ATTACK фестивал во Куманово Фудбалски денови во општина Конче.
Се интензивираат активностите околу инфраструктурни проекти кои претстојат во општина Карбинци.