Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

Куманово два дена домаќин на „14 РОМА ТРУБА ФЕСТ“.
„Ако ние можеме да собереме, Вие можете да не фрлате“ – Еко-акција на Центарот за лица со посебни потреби во Македонска Каменица.
Се воведува јавен превоз за седум села во светиниколско.
Општина Карбинци ќе го развива и унапредува планинскиот туризам.
Завршени пет значајни инфраструктурни проекти во општината Радовиш.
Виница ја заврши последната своја делница од патот за Делчево преку Бигла и доби средства за развој на селата.
Три дена музика, театар и спорт за Денот на ослободувањето на Свети Николе.