Во општина Конче продолжува инфраструктурната офанзива.Тендерите за изградба на четири улици се распишани и завршени и како што информираат од општината во  најкраток можен рок ќе треба да почнат предвидените активности.

Ќе се градат две улици во селото Конче,и по една во селата Ракитец и Дедино.

За изградба на овие улици предвидени се 9.579.889 денари