Делегација од Општина Куманово предводена од Градоначалникот Максим Димитриевски престојува во дводневна посета на збратимениот град Бијељина.Целтта на посетата е славата на градот „Свети Пантелејмон“ кој традиционално со посебени свечености се одбележува секоја година. По тој повод се одржа прием на делегации кај градоначалникот на Бијељина Миќо Миќиќ, полагање на цвеќе, акaдемија со културно – уметничка програма, концерт на градскиот плоштад и утринска литургија.