Седмичното резиме на активности во општините изгледа вака:

Општина Конче набави минибуси за проектот ,,Превоз за секое дете“.
Oпштина Радовиш ќе гради нов резервоар за вода.
Негативни се резултатите од брисевите земени од градинката во Свети Николе.
Малолетниците и гласната музика тема на средбата на угостителите и Општина Каменица.
Еднонасочен сообраќај на дел од виничките улици Бел Камен и Тошо Арсов.
Спроведена е уште една акција за заловување на кучиња скитници на територијата на општина Македонска Каменица.
Плус, доза новости од кумановска територија.