Актуелностите од општините на едно место во Неделниот Бриф

-Министерството за образование работи на отворање на ново училиште во Куманово
-Општина Свети Николе потпиша Меморандум за соработка со регионалната стопанска комора
-Радовишани неделава видоа дел од опремата што се користи во вежбата „Одлучен удар“
-Општина Македонска каменица се соочува со немање на инспекторати-градежен и комунален.