Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77:

Во пресрет на муслиманскиот празник Рамазан Бајрам, градоначалникот на Општина Конче приреди Ифтарска вечера за жителите со муслиманска вероисповед.
Општина Карбинци заедно со општините Радовиш и Конче добија ровокопач.
Свети Николе доби современ Градски пазар.
ЕУ-автобусот во Радовиш.
И Македонска Каменица доби ровокопач.
Општина Куманово ќе ги привлекува инвеститори за индустриската зона.