Во актуелниот Неделен Бриф:
Куманово е град на културата за 2019-та година.
Чествување во Виница во чест на загинатиот капетан на АРМ, Кирчо Димитриов.
Општина Карбинци ги ослободи бранителите од плаќање давачки кон локалната власт.
Штип го решава проблемот со кучињата скитници.