Во актуелниот Неделен Бриф, правизме резиме на деталите за најважните активности и настани во македонските општини за иминатата седмица.
Општина Виница го реконструира Интернатот во Блатец.
Кумановскиот градоначалник во посета на Сараево.
Во Карбинци се дебатираше за проектот за развој на туризмот на Плачковица.
Општина Свети Николе беше домаќин на книжевно – музичка вечер.