Во актуелниот Неделен Бриф правиме пресек на она што се случи изминативе денови во македонските општини, но ги најавуваме и следните активности.
Штип за прв пат доби лизгалиште.
Градоначалничката на Македонска Каменица даде отчет за сработеното.
Во општина Конче одбележан ,,Денот на наставата на турски јазик“.
Општина Куманово и годинава нема да организира новогодишен концерт на градскиот плоштад.