Во воведот на содржините од актуелниот Неделен Бриф, стои:

Реновирано основното училиште „Јероним Де Рада“ во Куманово.

Kумановскиот градоначалник од Брисел се врати со признанието – Куманово европски град на спортот за 2019-та.

Завршува изградбата на водоводната линија во штипското село Љуботен.

Општина Конче ќе ја уредува  туристичката  населба на езерото Мантово.

Граѓаните на Свети Николе деновиве учествуваат во неколку процеси, во кои се повикани да дадат свои предлози и коментари.