Во актуелниот Неделен бриф на Радио Мрежа Канал 77:
Штип го одбележа денот на своето ослободување.
Советниците одобрија пари за нови вработувања во Општина Куманово.
Градоначалникот на Општина Карбинци даде отчет за едногодишната работа.
Граѓанската иницијатива на жени од Свети Николе и „УНВОМЕН“ одржаа трибина на тема:„Родово одговорно буџетирање за подобар пристап до јавните згрижувачки капацитети  во општината.“ Најстарата жителка на општина Македонска Каменица, заокружи стотка!