Во актуелниот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77, правиме резиме на најважните настани  кои се случија во македонските општини, а ги најавуваме и претстојните.

Заврши двегодишниот проект,,Заштита на населението од Карбинци и Струмјани и превенција од поплави”.

По повод Светскиот ден на учителот, 5-ти октомври, во општина Штип се одржа свечена академија.

Во „Неделата на детето“ афирмиран бесплатниот превоз од Општината Македонска Каменица за децата од градинките.

Најстарите жители во виничкото село Јакимово конечно дочекаа да газат по асфалт.

А виничани се фокусираат и на културниот живот…

Општината Куманово се подготвува за доделување на традиционалната “Ноемвриска награда”

Јавната локална бибилиотека Илинден, ќе организира општински натпревар за Млади библиотекари во Македонска Каменица.