Општина Штип и градоначалникот, Благој Бочварски, изразуваат задоволство за вчерашната голема граѓанска прослава која се одржа на плоштад „Слобода“ по повод поканата за влез на Македонија во НАТО и добиениот датум за преговори со ЕУ.

Синоќа голем број граѓани на Штип имаа можност заедно да го прослават историскиот успех на нашата земја. Вредноста на историскиот момент е препознаена ширум земјава.

Општина Штип даде поддршка и помош за вчерашната прослава да помине во најдобар ред, а музичарите со нивниот професионален однос и ангажман ги забавуваа граѓаните до доцна во ноќта.

Граѓаните прославија за досегашните успеси, но и за продолжувањето на успешната приказна која обезбедува слобода, безбедност и економски раст.

Застануваме рамо до рамо со најсилните земји во Европа и светот, цврсто во одбрана на правото на сопствен став.

Доаѓа време на подобар живот за сите граѓани, овде, во нашата земја.