Почна изградбата на улици во штипската приградската населба Чардаклија, информираше на денес на средба со новинарите градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов.

Инвестицијата за изградба на нови улици е во висина од два милиони денари, а се реализира во рамки на проектот „Штип без кал“. Тој најави дека наредниот период со тротоар ќе бидат поврзани населените места Чардаклија и Балканска.

  • Градежните активности веднаш продолжуваат во населбите Балканска, Три Чешми, потоа селата Долани, Драгоево и неколку краци од улици кои опфаќаат пристап до десеттина домаќинства. Како што напоменав во рамки на проектот „Штип без кал“ ќе бидат опфатени неколку населени места и верувам дека ќе се овозможи нормален пристап до домовите на граѓаните, вели Јорданов.

Тој додаде дека во приградската населба Чардаклија ќе се постават и детски реквизити веднаш до зградата на подрачното училиште.