За прв пат во Општина Карбинци се одржа избор на успешни спортисти од повеќе клубови формирани и се активни во рамките на општината.

Можно е да е слика од 3 луѓе, луѓе што стојат и внатре

Спортисти од шест клубови добија признание.

-Качувачки Клуб „Астибо“

-Друштво за планинарски спортови „Лисец“

Можно е да е слика од 3 луѓе, луѓе што стојат и внатре

 

-Прва женска македонска експедиција „Брајтхорн 4164 мнв“

-ОФК „Карбинци“

-БК „Карбинци“

-БК „Киро Ристов“

„Вечерва во Општина Карбинци се одржа избор на успешни спортисти од повеќе клубови од Карбинци за 2022 година. Прекрасен настан кој ќе прерасне во традиција, а Општина Карбинци секогаш ќе биде подржувач на спортот.”-најави градоначалникот на општина Карбинци Виктор Паунов.