Пуштено во употреба новото мултифункционално игралиште во склоп на СОУ „Јане Сандански“ во Штип

Новото мултифункционално игралиште во склоп на средното медицинско училиште „Јане Сандански“ во Штип вчера официјално беше пуштено во употреба. Со сечење на црвена лента, штипскиот градоначалник Јорданов и директорката Марија Николиќ, изразија задоволство за реализираниот проект и велат целта е да се промовира здравиот начин на живот кај младите.

– Станува збор за повеќенаменски спортски терен со специјализирана тартан подлога за фудбал и кошарка кое е целосно оградено. Ова ќе значи многу за учениците од медицинското училиште бидејќи наставата по физичко ќе може да ја следат надвор кога ќе бидат соодветни временските услови, но од значење е и за жителите кои живеат во околината и ќе може да го користат, рече Јорданов.

Иако ова е посленото игралиште за годинава, градоначалникот најави дека со ваква динамика ќе се продолжи и следната и сите населби ќе добијат спортски терени.