Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

За 10 до 20% ќе биде повисок буџетот на Општина Карбинци за 2023 година.
Започна реконструкцијата на улицата „Крушевска Република“ во Струмица.
По барање на жителите ќе се уредуваат пристапи кон улицата „Косовска“ во Штип
Директорот на штипското ЈП „Стипион“ си поднесе оставка.