Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Еколошкиот јавен превоз останува приоритет на граѓаните на Струмица
-Во Општина Кабинци прекинати градежните работи за поврзување на цевководите со Филтер станицата, се чека одобрување од Mинистерството за земјоделство
-Штипјани конечно ќе имаат кино во градот
-Пожарникарите од земјава и странство изминатава недела се сретнаа во Делчево