Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

– Францускиот амбасадор од Штип најави изградба на фотоволтаична
централа „Стипион“
– Општина Штип формираше фирма ќерка на ЈП „Исар“ за производство на
струја
– Остварена првата цел – струмичани возат по првите 700 метри од
велосипедската патека
– Во три населби во Делчево се реконстуира водоводната мрежа
– Градоначалникот на Општина Карбинци неделава одбележа една година од
преземањето на функцијата