Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Почна санацијата на оштетениот столб на мостот на реката Брегалница кај карбинско Балван
-Општина Штип реализира повеќе капитални инвестиции
-Делчевското ОУ „Ванчо Прке“ доби инклузивно игралиште
– Почна рехабилитацијата на патот Раброво – Муртино