Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Да се отвори Подрачна канцеларија на Агенцијата за вработување, бараат жителите на О.Лозово
-Деветмина жители на Општина Конче вклучени во проектот за општокорисна работа, преку Агенцијата за вработување.
-Бесплатно ранче за секое прваче, обезбеди Општина Карбинци, по 3000 денари помош и за родителите
-Напредуваат градежните работи на Булеварскиот мост „Обединување“во Струмица
-Гевгелија , Конче и Делчево  меѓу најтранспарентните општини