Редовни тековни активности се одвиваат во општина Конче. Денес, како што информираат од локалната самоуправа, комуналното претпријатие работеше на расчистување и чистење на речното корито во село Долни Липовиќ.

Деновиве се работеше и на хортикултурно и партерно уредување на влезот во Општина Конче.