Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Општина Карбинци одбележува 26 години постоење
-Комплетно ќе се уредува паркот во штипската населба Сењак 4
-Отворена новата туристичка сезона во Дојран со Гурман фест
-Општина Гевгелија со над два милиони денари ќе учествува во реконструкцијата на Домот на културата во Моин
-Во три наврати Општина Лозово беше погодена од силно невреме, се прават напори да се овозможи помош за населението