Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Во чест на првиот дарител на органи во земјава, Емилија Динева, отворено е спортско игралиште во Дојран
-Гевгелиските пожарникари добија нова опрема за гаснење шумски пожари
-Сите во превенција на шумски пожари – пораката од Извештајот презентиран во Делчево
-По завршување на школската година треба да започнат активностите за отстранување на старата спортска сала во Долни Балван во Карбинци
-Со пари од Европски фондови Општина Конче ќе развива алтернативен туризам
-Нова инфраструктура во светиниколско Мустафино
-Повеќе проблеми на граѓаните се решаваа во изминатите шест месеци од работењето на Локалниот совет за превенција во Струмица
-Во Пробиштип се реконструира атлетската стаза